8ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας

8ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το 8ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESoDiMeSO), στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στις 26-27 Νοεμβρίου 2022. υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν σε μια καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, που έχει στόχο να φέρει κοντά τους επιστήμονες, όπως φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, καθηγητές φυσικής αγωγής, νοσηλευτές, αλλά και φοιτητές, με τους εξειδικευμένους επιστήμονες διαβήτη, παχυσαρκίας και μεταβολικού συνδρόμου. Ταυτόχρονα, να ενθαρρύνει την ιατρική έρευνα και να βελτιώσει τις πρακτικές αντιμετώπισης και θεραπείας.

Στην Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες, ενώ οι ενδιαφέρουσες ομιλίες του Συνεδρίου ανέπτυξαν θέματα σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις και τα ιατρικά δεδομένα για τα μεταβολικά νοσήματα, τη ρομποτική, τις εξελίξεις στη χειρουργική, καθώς και τις σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες.

Ο Πρόεδρος του ESoDiMeSO και Δ/ντής Α’ Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού, κύριος Σωτήρης Αδαμίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «ανταλλάσσοντας απόψεις, εμπειρίες, γνώση και εξειδίκευση, όλοι μαζί θα βάλουμε το λιθαράκι μας για αξιόπιστη ενημέρωση, έγκαιρη θεραπεία και πρόληψη και θα βοηθήσουμε τους πολίτες, μένοντας πιστοί στο όραμα και στην αγάπη που μοιραζόμαστε όλοι για φροντίδα στο συνάνθρωπο».

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη παρουσία σας και την  υποστήριξή σας.

Για ακόμη μια φορά την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Zita Congress & Event management.